Ajankohtaista

 

Mikäli klubin käyttäjätunnus ja / tai salasana Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmään on hukassa, niin ottakaa yhteys Rotarytoimistoon. Rotarytoimisto auttaa ja antaa tunnukset.

 

Muistakaa myös, että jäsentiedot päivitetään VAIN Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmään, josta tiedot kulkevat automaattisesti RI:n My Rotary -järjestelmään.

Jäsentietoja ei tule myöskää lähettää paperilla tai sähköpostilla suoraan RI:lle, koska tällöin tiedot eivät päivity automaattisesti Suomen jäsentietojärjestelmään, josta on seurauksena turhaa sählinkiä esim. per capita- maksujen yhteydessä.

 

 

 

Elokuu on jäsenistön ja laajennustyön kuukausi

Olisiko nyt hyvä aika tutustua mahdollisuuksiin lisätä ja ehkä nuorentaakin klubisi jäsenistöä?

Suomen Rotaryn verkkosivulta Suojatut jäsensivut -> Ohjeet ja koulutu (suojattu) -> Rotaryklubi -> Satelliittiklubi löydät mm. satelliittiklubin esittelyn: klubi klubin sisällä, perustaminen onnistuu jo alle 8 jäsenen "alkupääomalla"!

Rotaryn tehokkuutta voi esitellä näyttävästi myös tekemällä tutuksi mainiota yhteistyökumppaniamme ShelterBoxia. 
Shelterboxin Tukiyhdistykseltä saa vinkkejä ja esittelymateriaalia monipuolisista teltoista, jotka antavat luonnonmullistusten ja muiden katastrofien uhreille mahdollisuuden arvokkuuden säilyttävään asumiseen, ruoanlaittoon ja yleensäkin hengissä selviämiseen.

Rotaryn verkkosivulta Ajankohtaisia asioita -sivulta löydät (suomeksi) myös uutiset COL:n tekemistä hienoista päätöksistä, jotka monin tavoin joustavoittavat klubien elämää. 

Nyt ei kun nuorentamaan ja lisäämään jäsenistöämme, kaikki yhdessä ja kukin rotari erikseen!

col logo

COUNCIL OF LEGISLATION 2016 CHICAGO TIIVISTELMÄ

Yhteenveto  COL-päätöksistä (käännetty suomeksi)

Suomen COL-edustajien yhteenveto päätöksistä (suomenkielinen)

Manual of Procedure 2016 (englanninkielinen Rotaryn käsikirja 2016)

 

toronto 2018   Klikkaa tästä RI:n sivulle

Rotarymatka RI:n kongressiin 2018 Toronto, Kanada

Kouvolan Matkatoimisto - Rotarymatka 22.-29.6.2018

new logo rotarymbs rgb pieni 150

 

ROTARY NORDEN

VALTUUSTOEDUSTAJA

Edustaja toimii Suomen edustajana Rotary Norden -lehden ylimmässä päättävässä elimessä, sen valtuustossa ja vuorollaan sen hallituksessa.

Julkaisu on juuri voimakkaassa muutosvaiheessa sen muuttuessa tämän päivän vaatimukset täyttäväksi ajanmukaiseksi verkkotuotteeksi.

Tehtävän hoitoa edesauttaa lehtialan tunteminen, kokemusta RN-lehden teosta sekä hyvää ruotsin kielen osaamista että muiden pohjoismaisien kielien ymmärtämistä.

Oletko Sinä se aktiivinen rotari, joka olet valmis antamaan aikaasi yhteisen pohjoismaisen lehtemme edelleen kehittämiseksi.

Toimikausi on kolme vuotta (kalenterivuodet 2018–2020)

 

Lisätietoja tehtävästä antavat:

PDG Börje Thorström (nykyinen edustaja) 0400 474 475 (borje.thorstrom(at)message.fi)

Rtn Rolf Gabrielsson (päätoimittaja) 040 719 9559 (rolf.g.gabrielsson(at)gmail.com)

PDG, GS Berndt von Veh (hallinto)   0400 782 662 (bvonveh(at)gmail.com)

Lähetä hakemuksesi viimeistään 15.8.2017 SR:n pääsihteeri Berndt von Veh joko sähköpostilla bvonveh(at)gmail.com tai puhelimitse 0400 782 662

SR:n hallitus päättää asiassa kokouksessaan 21.9.2017

 

Suomen Rotary – Finlands Rotary ry

Hallitus

new logo rotarymbs rgb pieni 150

 

KÄÄNNÖSTOIMIKUNTA

Käännöstoimikunta kääntää englannista suomeksi RI:n virallista aineistoa kuten Rotaryn käsikirja (MOP), klubien toimihenkilöiden oppaita, vuositeema-aineistoa ym. Osa käännöksistä julkaistaan vain online-versioina SR:n suojatuilla sivuilla.

Käännöstoimikunta avustaa myös SR:n tiedotteiden sekä matrikkelin käännöstyössä lähinnä suomesta ruotsiksi.

SR maksaa toimikunnan puheenjohtajalle Adobe Creative Suite CC-ohjelmiston lisenssimaksun.
Muut välittömät kulut korvataan – suoranaista palkkaa ei kuitenkaan makseta.

Toimikuntaan kuuluu puheenjohtaja ja jäsenet jotka toimivat englanti-suomi ja suomi-ruotsi ryhmissä.

Haemme avoimella haulla henkilöä toimikunnan vetäjäksi. Oletko Sinä se oikea rotari joka olet valmis antamaan ajastasi toimintamme kehittäjäksi ja tukijaksi. Tehtävä on yleensä kolmen toimintavuoden pituinen.

Lähetä ilmoittautumisesi viimeistään 15.8.2017 SR:n pääsihteerille Berndt von Veh:lle joko sähköpostilla bvonveh(at)gmail.com tai puhelimitse 0400 782 662.

Hän antaa myös Sinulle tarvittavia lisätietoja.

SR:n hallitus päättää asiassa kokouksessaan 21.9.2017.

Suomen Rotary – Finlands Rotary ry

Hallitus

RIPE

Kuva: PDG Niko Niemi

 

RIP Ian ja Juliet Riseley olivat Suomessa 18.-21.5.2017

 

Yksi Itämeren auttajista on Rotary-järjestö. Järjestö aikoo jatkossa avustaa entistä enemmän ympäristönsuojeluhankkeita eri puolilla maailmaa.

Linkki http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/itameren-suojelu-kiinnostaa-jarjestoja-ja-kansalaisia-meilla-on-vain-yksi-planeetta/6440426

 

Alla järjestelykomitean virallisen kuvaajan PDG Niko Niemen valokuvia vierailusta

 

RIP Ian and Juliet Riseley 2017

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/RIPE+Ian+and+Julieth+Riseley+2017/

 

Riseleyn vastaanottoja

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/Riseleyn+vastaanottoja/

 

Riseleyt Tuusulassa D 1420

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/Riseleyt+Tuusulassa+D+1420/

 

RIP Ian Riseley Tampereella

Linkki: https://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/RIPE+Ian+Riseley++Tampereella/

 

Toukokuu: Nuorisopalvelun kuukausiToukokuun rotaryteema on nuorisopalvelu. Nuorisovaihto on sen keskeisin toimintamuoto. Sitä täydentävät rotexit ja rotaractklubit. Nuorisovaihdossa meillä on kolme tuotetta: vuosivaihto, kesävaihto ja leirivaihto. Viimeisin on ehkä huonoiten tunnettu - muutama sana siis siitä.

 

Näitä kansainvälisiä leirejä järjestämme piirikohtaisesti, Suomessa ja Virossa vuosittain 3 - 5 leiriä. Leireille kutsutaan hakumenettelyn kautta 15-20 nuorta lähinnä Euroopasta. Aluksi tulija viettää viikon isäntäperheessä, jonka jälkeen alkaa viikon mittainen teemaleiri Leirin järjestelyistä vastaavat rivirotarit piireittäin tai AG-alueittain.

 

Leirejä järjestetään luonnollisesti myös muissa maissa, joten meidänkin nuorillamme on mahdollisuus leireillä pari viikkoa ulkomailla. Leirit maksavat yleensä n. 150 € + matkaliput + leirivakuutus. Muista kuluista vastaavat perheet (perhejakson majoitus ja eläminen) ja rotarit (leirin toteutus).

 

Ehkä hienointa leireillä on se, että kullakin leirillä on oma teemansa. Ulkomaille lähtevällä suomalaisella nuorella on yleensä valittavanaan kulttuuriin, urheiluun, luontoon tai historiaan liittyviä teemoja. Kesäisessä Suomessa teemat ovat ymmärrettävästi luontopainotteisia.

 

Tulevana kesänä järjestämme kolme leiriä. Piiri 1390 järjestää Lempäälässä leirin teemalla “Music on the Lakeside” osana perinteistä “Sound of Lempäälä”- tapahtumaa. Kuusitoista osallistujaa yöpyy kylpylähotellissa, ja saa mm. päivittäistä musiikinopetusta ammattiopettajilta. Runsaan konserttitarjonnan lomassa.

 

Piiri 1430 järjestää Imatran kylpylässä leirin “Lake Saimaa Summer Camp”, joka tarjoaa monipuolisen luonto- ja liikuntapaketin: retkeilyä, suunnistusta, purjehdusta, kirkkovenesoutua ja rantasaunaa. Paikallisia sponsoreita on mukavasti mukana. Leiri osoittautui niin suosituksi, että osanottajamäärä nostettiin vielä kevään aikana.

 

Uudenmaan ja Viron piiri 1420 järjestää Tallinnassa leirin “Healthy Adventures in Estonia”. Osallistujia on kaksikymmentä ja leirillä tutuiksi tulevat Tallinnan lisäksi mm. Tartto, Pärnu ja Kihnun saari. Leirin “helmenä” on osallistuminen Viljannin kansanmusiikkifestivaalille.

 

Klubien rivirotarit antavat suuren talkoopanoksen leirien onnistumiseksi. Työ alkaa jo syksyllä ja huipentuu loppukesällä leirin toteutukseen. Rotexit ovat suurena apuna leirijärjestelyissä.  Kiitos heille kaikille jo etukäteen. Leirien markkinoinnista ulkomaille vastaa monipiirin jäsen Torsti Poutanen.

 

28.4.2017

Mikko Heikkilä PDG

 

 

 

 

 TRF logo 2017                                                          suomi100 300x240 2

 

 

SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE

Suomen Rotary ry on miljoonahankkeen kautta liittynyt valtioneuvoston kanslian johtamaan SUOMI 100v- hankkeeseen ja saanut siinä partner-tason kaikine oikeuksineen. Tämä tarkoittaa oikeutta käyttää Suomi 100v lipputunnusta ym  mainosmateriaalia.

 Hankkeemme liittyi valtakunnalliseen Suomi 100 v hankkeeseen ohjelmalla minkä nimi on  SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE.  
Keräystavoitteemme on edelleen USD 1 milj. , mutta nyt hanke on saanut yksiselitteisen kohteen ja yhteiskunnallisen hyväksynnän, minkä pitäisi auttaa tavoitteen saavuttamisessa.

Valtioneuvostolle on hakemuksessa esitetty TRF:n säännöt ja toimintaperiaatteet siitä, miten kerätyt varat tilitetään ja miten ne sääntöjen mukaan käytetään. Asia on hyväksytty joten mitään muutosta suorituksille TRF:lle aikaisempaan ja meidän normaaliin käytäntöön  ei ole tapahtunut.

 PYYDÄN Teitä kaikkia harkintanne mukaan käyttämään vastaisuudessa keräyksestämme nimitystä SUOMEN LAHJA MAAILMAN LAPSILLE osoituksena kerättävien varojen käyttötarkoituksesta.

PYYDÄN myös aktiivisesti tiedottamaan asiasta klubien ja piirien verkkosivuilla sekä muussa viestinnässä käyttäen tuolloin myös aina SUOMI 100v lipputunnusta.

 Vastaan mahdollisiin kysymyksiin email osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Rotarysäätiötoimikunnan puolesta

                                                                          TRF 100 logo 2017

Suomen Rotaryn Lääkäripankki (RDBF)

Vammaisten lasten ja nuorten kuntoutus Tansaniassa 

                                                                                                                    

 Ohjekirja on swahilinkielellä sekä englanniksi

Mpango binafsi wa matibabu kwa watoto na vijana wenye ulemavu Tanzania-Maelezo na mazoezi – Individual rehabilitation planning for disabled children and youth in Tanzania-Instructions and exercises

Lue tästä ..

Manual etusivu

--------------------------------------

 

WP 20170208 10 00 52 Pro

 

new logo rotarymbs rgb pieni 150

 

Suomen Rotary – Finlands Rotary ry                                                                      

Avoin haku Käännöstoimikunnan jäseneksi

Käännöstoimikunta kääntää englannista suomeksi RI:n virallista aineistoa, josta esimerkkejä ovat Rotaryn Käsikirja, Yhdessä hyvää tekemään, Rotarysäätiön käsikirja, Klubin toimihenkilöiden oppaat -sarja sekä RI:n Presidentin vuosittainen teema ja ohjelmajulistus esite.

 

Käännöstoimikunta avustaa myös Suomen Rotaryn tiedotteiden sekä matrikkelikirjan käännöstyössä pääasiassa suomesta ruotsiksi.

SR maksaa toimikunnan puheenjohtajalle tai taitosta vastaavalle toimikunnan jäsenelle Adobe Creative Suite CC -ohjelmiston lisenssimaksut, jolloin toimikunnalla on aina käytössään uusimmat ohjelmistoversiot ja työ sujuu häiriöittä.

 

Toimikuntaan kuuluu puheenjohtaja ja jäsenet, jotka toimivat englanti-suomi ja suomi-ruotsi ryhmissä.

 

Haemme jäseniä Käännöstoimikunnan englanti-suomi- ja suomi-ruotsi-ryhmiin toimikaudeksi 1.7.2017 – 30.6.2020. Etsimme henkilöitä, jotka pyyteettömän palvelun hengessä ovat valmiita antamaan itsestään ja ajastaan koko Suomen rotarytoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi.

Tehtävän hoitamiseen liittyvät välittömät kulut korvataan, mutta rahapalkkaa ei makseta. Työnjako puheenjohtajan, taittajan ja kääntäjien kesken ratkaisee sen, miten paljon aikaa tehtävän hoitamiseen kuluu.

 

Itsestään antamisen vastineeksi pääsee aitiopaikalle Rotarymaailmaan oppimaan uusia asioita sekä saamaan uusia kokemuksia ja uusia ystäviä.

 

Tehtävän tarkemmasta sisällöstä voi tiedustella Käännöstoimikunnan puheenjohtaja Matias Röytältä, 0400 780 094, E-mail: matroy(at)utu.fi

 

Hakemuksen voi jättää kirjallisena joko Suomen Rotary ry:n hallitukselle tai ottamalla yhteyttä SR:n pääsihteeri Berndt von Veh’iin, 0400 782 662, E-mail: bvonveh(at)gmail.com

 

Suomen Rotary – Finlands Rotary ry

TEEMA - TEMA - THEME 2017 - 2018

 

T1718FI CAPS

 

T1718SE CAPS

 

T1718EN CAPS

Rotarymatrikkelin 2016-2017 julkaisua ovat mainoksillaan tukeneet seuraavat yritykset:

Apteekkimarket

Laanilan Voima Oy

Rotarytuotteet – TeraTrade

Rotarytuotteet – TopManual


Promice Communication Oy

Bookwell

pieni ratas netti

UUSIEN JÄSENTEN KUMMIEN HUOMIOIMINEN

1.4.2016 aloitettu uusien jäsenten kummien tunnustusohjelma, jolla annetaan tunnustusta klubeihin uusia jäseniä tuonneille rotareille, lopetetaan.

Jäsenhankintatoimintaa seurataan edelleen. Klubien ilmoittamat kummien nimet tallennetaan edelleen RI:n tietokantaan ja klubeja ja piirejä kehotetaan edelleen antamaan tunnustusta uusien jäsenten kummeille.

TUNNUSTUSTASOT JA PINSSIT:
29.2.2016 jälkeen tunnustustasoja sininen, pronssi, hopea ja kulta ei enää kirjata. Tunnustukseen käytettyjä tuotteita ei enää lähetetä sen jälkeen, kun kaikki 29.2.2016 mennessä ansaitut pinssit ja niiden taustat on käsitelty.

KUMMIUDEN TULEVAISUUS:
Tässä muutamia jännittäviä uudistuksia, joita ollaan valmistelemassa monilta rotareilta saadun palautteen perusteella:

  • “Kummina” voidaan pitää rotaria, joka hankkii uuden jäsenen johonkin toiseen klubiin. *
  • “Kummina” voidaan pitää rotaria, joka hankkii henkilön perustettavan klubin charter-jäseneksi. *
  • “Kummina” voidaan edelleen pitää rotaria, jonka avulla jäsen siirtyy toiseen klubiin tai palaa omaan klubiin.
  • Kunniajäsenet voivat olla uusien jäsenten kummeja.
  • Kaikki kummiudet ennen ja jälkeen 1.7.2013 voidaan laskea mukaan kummiuskertymään.
  • Klubivirkailijat voivat merkitä kullekin uudelle jäsenelle useammankin kuin yhden kummin.
  • Virkailijoiden niissä klubeissa, joihin uudet jäsenet liittyvät, tulee ilmoittaa myös kummien nimet.

KUMMIEN TUNNUSTUSOHJELMAN TULEVAISUUS:
Klubeja kehotetaan itse antamaan kummeille tunnustuspalkintoja ja näin ollen klubien ei tarvitse odotella lähetyksiä RI:ltä. Ottakaa yhteyttä lähimpään RI:n valtuuttamaan myyjään, niin näette minkälaisia palkintotuotteita on tarjolla: https://www.rotary.org/myrotary/en/member-center/licensed-vendors

Rotary jatkaa kuitenkin tunnustuksen antamista uusien jäsenten kummeille. Membership Development Award -palkinnon ja Presidential Citation -kunniamaininnan saamisen ehdoissa on edelleen mukana myös uusien jäsenten kummina oleminen. RI:n kongressin yhteydessä erinomaisten saavutusten kunniaksi järjestettävällä vastaanotolla voidaan antaa tunnustusta myös lukuisia uusia jäseniä hankkineille rotareille. Heidän nimensä liitetään myös muiden Rotaryn jäsenhankintaan omistautuneiden rotarien joukkoon Rotaryn kotisivuilla olevaan New Member Sponsor -luetteloon.

Kiitos jäsenkehitykselle antamastanne tuesta. Lisätietoja saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 atlanta 2017 www

 

Kouvolan Matkatoimisto:
Rotarymatka USA, Georgia, Atlanta 9.-16.6.2017

Pohjanmaan Matakatoimisto:
Rotarymatka USA, Georgia, Atlanta 8.-20.6.2017 tai 8.-15.6.2017

 

Miten rekisteröityä RI:n My Rotary-verkkosivuille

Tästä linkistä rekisteröitymisohje

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia (englanniksi)

RI:n verkkosivujen muita ohjeita

löytyy tästä linkistä (englanniksi)

RI-My-Rotrary

RI-My-Rotrary-2

 

 

RI-My-Rotrary-sign-in

 

 

Hyvä klubitoimihenkilö

Olette saamassa heinäkuun aikana s-postilla RI:ltä ensimmäisen ns. klubilaskun (entinen SAR).

Jos ihmettelet miksi lasku tuli juuri sinulle niin se johtuu siitä, että RI lähettää tiedon laskusta kaikille keskeisille klubitoimihenkilöille.

Lasku on vain yhden sivun mittainen ja perittävä summa perustuu klubin jäsenmäärään, joka on ilmoitettu per 1.7.2016 Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmään. Laskukäytännöstä on laadittu suomenkieliset ohjeet, jotka myös löytyvät SR:n suojatuilta jäsensivuilta.

Ohjeesta löydät varmasti itsellesi hyödyllistä tietoa klubilaskusta: Suojatut jäsensivut Ohjeet ja koulutus (suojattu) Rotaryklubi Sihteeri ja rahastonhoitaja: [Klubilasku - lyhyt yhteenveto 8.6.2015/REk (pdf)]

 

 Vallisaaresta lounaaseen kristel

 Kuva: PP Kristel Sarlin, Helsinki City West Rk

 

Klikkaa:
Rotary asiaa - klubin suunnittelutietojen syöttö RI My Rotary