trf-logo 1

The Rotary Foundation of Rotary International

on koko rotarytoiminnan näkyvin ja vaikuttavin saavutus.

Rotarysäätiön toiminta-ajatus on maailman kansojen yhteisymmärryksen ja ystävyyden edistäminen tukemalla konkreettisia ja aktiivisia projekteja, jotka ovat yleishyödyllisiä, humanitaarisia, pedagogisia tai muuten kannustavia.

Rotary Internationalin perustama Rotarysäätiö on jäsenmäärältään maailman suurimpiin kuuluva hyväntekeväisyyteen keskittyvä säätiö. Se saa vuosittain rotaryklubeilta ja yksityisiltä henkilöiltä yli 200 MUSD lahjoitukset, joilla se kartuttaa rahastojaan. Rotarysäätiön nettovarat ovat noin 1000 MUSD. Tuotot käytetään laajaan kansainväliseen avustus- ja tukitoimintaan.  Puolet menee humanitaarisiin projekteihin ja lähes neljännes stipendeihin ja muihin koulutusohjelmiin.

Rotaryn kautta aikojen mittavin humanitaarinen ohjelma on vuonna 1985 käynnistetty PolioPlus, jonka avulla polio on lähes kokonaan hävitetty maailmasta. PolioPlus-ohjelmaan on vuosittain käytetty jopa yli kolmannes Rotarysäätiön hyväntekeväisyyteen myöntämistä varoista.

Rotarysäätiön myöntämien avustusten tuella ja rotaryklubien keräämien varojen turvin rotaryklubit ympäri maailman toteuttavat yhteistyössä humanitaarisia projekteja, joiden avulla mm. kehitysmaissa turvataan puhtaan veden saanti kouluille ja niiden lähistöllä asuville, kalustetaan koulutiloja, järjestetään terveydenhuoltoa, poistetaan erityisesti naisten lukutaidottomuutta, opastetaan viljan, juureksien ja muiden ravinnoksi sopivien kasvien viljelyssä sekä kotieläinten kasvatuksessa.

Rotarysäätiö tukee myös Peace Fellow-opiskeluohjelmaa ulkomaisissa yliopistoissa.

Lisätietoa saat piirisi TRF-komitean puheejohtajalta. Yhteystiedot löydät Rotarymatrikkelin 2016-2017 sivulta 115.

Lue lisää: Rotarysäätiön historiaa - 100 vuotta

Linkki RI:n sivulle: Rotarysäätiö 100 vuotta