Avoin haku Nuorisovaihdon monipiirin puheenjohtajaksi

Nuorisovaihto on yksi näkyvimmistä ja tunnetuimmista Rotaryn toimintamuodoista Suomessa ja maailmalla. Eri vaihtomuotojen volyymejä pyritään pitämään vähintäänkin nykyisellä tasolla. Kesävaihtoa on 12 maan ja vuosivaihtoa 25 maan kanssa. Uusia vaihtomaita haetaan aktiivisesti. Leirivaihtoa on 10 – 15 maan kanssa ja määrä vaihtelee vuosittain. Kesällä 2017 vaihtoon lähtevien oppilaiden määrät olivat seuraavat: vuosivaihto 127, kesävaihto 47, leirivaihto 41 eli yhteensä 215 nuorta.  Sisään tulevien, eli IB-oppilaiden määrä oli 229.

Organisaation nykyiset toimijat ja työnjako on nähtävissä Suomen Rotaryn matrikkelin 2017 – 2018 alkusivuilla.

Suomen Rotary ry: n hallitus hakee avoimen haun kautta Nuorisovaihdon monipiirin puheenjohtajaa toimikaudeksi 1.7.2018 – 30.6.2021.

Puheenjohtajan tulee olla entinen kuvernööri ja mielellään kirjeenvaihtajana toimimisen kautta laaja-alaisesti perehtynyt nuorisovaihdon monipiirin toimintaan. Lisäksi hänellä tulee olla hyvät vuorovaikutus- ja esiintymistaidot ja tehtävä edellyttää ruotsin- ja englannin kielen taitoja.

Tehtävään kuuluu kansainvälistä yhteistyötä ja edustamista.

Etsimme nyt henkilöä, joka pyyteettömän palvelun hengessä on valmis antamaan itsestään ja ajastaan Nuorisovaihdon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi.

Tehtävän hoitamiseen liittyvät välittömät kulut korvataan, mutta rahapalkkaa ei makseta. Itsestään antamisen vastineeksi pääsee aitiopaikalle oppimaan uusia asioita sekä saamaan uusia kokemuksia ja uusia ystäviä.

Tehtävän tarkemmasta sisällöstä voi tiedustella monipiirin nykyiseltä puheenjohtajalta Birger Stjernbergiltä, 0400 404489, birger.stjernberg(at)gmail.com

Kirjallinen hakemus osoitetaan Suomen Rotary ry´n pääsihteerille, Berndt von Veh´lle e-mail osoitteeseen  bvonveh(at)gmail.com  30.11.2017 mennessä.

Tavoite on, että uusi valittu puheenjohtaja pääsisi perehtymään tehtäviin nykyisen puheenjohtajan rinnalla jo alkuvuodesta 2018.

Suomen Rotary ry:n hallitus