Tammikuu on Ammattipalvelun kuukausi

Rotaryvuoden seitsemäs kuukausi on omistettu ammattipalvelulle.  Rotaryklubien jäsenistön toivotaan mahdollisimman hyvin edustavan paikkakuntansa ammatillista jakautumaa. Myös eläköidyttyään kukin jäsen edustaa edelleen omaa ammattikuntaansa.

Oman toimialan asioista kerrotaan itse, kutsutaan muita alan ihmisiä esitelmöimään tai järjestetään tutustumisia alan yrityksiin tai muihin työpaikkoihin. Yksittäiselle rotarille ja rotary-yhteisölle avautuu mahdollisuus laajaan ymmärrykseen talouselämän kokonaisuudesta ja oman paikkakunnan elinkeinoelämän mahdollisuuksista. Tämä on ollut yksi rotaryn tavoitteista aivan alusta lähtien. Uusia ammattikuntia ja osaajia syntyy yhteiskunnan murroksessa niin tiheästi, etteivät rotarien luokitusjärjestelmät pysy perässä. Luokitusten sijaan nykyään korostetaankin enemmän sitä, että klubissa on eri alojen osaajia ja vaikuttajia.

Lähde: Piirin 1410 kauden 2016-17 kuvernööri Pentti Aspilan kuukausikirje tammikuulta 2017.