Suomen Rotaryn Lääkäripankki,
Rotary Doctor Bank Finland (RDBF)

Suomen Rotaryn Lääkäripankki toimii kaikkien Suomen piirien monipiiri-organisaationa, jonka tarkoituksena on toimittaa lääketieteellistä apua kehitysmaihin.
Sen operatiivisesta toiminnasta vastaa Suomen Rotaryn nimeämä johtoryhmä.
Johtoryhmä huolehtii suhteista ja raportoinneista viranomaisportaaseen sekä järjestää kohdemaassa tapahtuvan vapaaehtoislääkäritoiminnan rekrytoinnin ja lähetettävien lääkäreiden perehdyttämisen.
RDBF on toiminut Tansaniassa vuodesta 2002 lähtien. Olemme toimineet Tansanian Evankelisluterilaisen kirkon sairaaloissa, Suomen Rotaryn keräämän omarahoituksen ja Ulkoministeriön myöntämän kehitysyhteistyön hanketuen avulla, vapaaehtoisten lääkäreiden ja hammaslääkäreiden lähettämiseksi Tansaniaan.

Katso tästä linkistä Lääkäripankin painotuote-esite

Tavoitteena on, että Tansanian yhteistyösairaaloihin voidaan luoda uutta osaamista ja nostaa sairaaloiden lääketieteellistä suoritustasoa.
Toiminta rakentuu seuraavien periaatteiden pohjalle:
* Vapaaehtoiset lääkärit
* Kuuden tai useamman viikon toimintajaksot
* Palkaton työ, mutta korvaus matkoista, päiväraha ja vakuutus
* Lääkärit osallistuvat sairaalan työhön käytettävissä olevilla välineillä ja opettavat ammattialaansa

Vuosittain on Tansaniaan voitu lähettää 20-40 vapaaehtoislääkäriä.
Humanitaarisen työn tuottaman tyydytyksen ohella osallistujat ovat kokeneet saaneensa sellaista kokemusta, jota ei Suomessa saa missään.

Lääkäripankki ottaa hakemuksia vastaan ympäri vuoden. Ohjeet ovat "Lääkäreille" sivuilla.

Lue kuvasta lisää Kenttäkokemuksia/työraportteja/Ilembula 2009 happikonsentraattori käytössä (klikkaa kuvaa)